MINISTRI O ŠEGONOVOJ SMJENI

'Između političara i biznisa treba stajati dva metra armiranog betona'

06.02.2014 u 15:02

Bionic
Reading

Vlada je na zatvorenoj sjednici i formalno smijenila pomoćnika ministra financija Branka Šegona. Ministar Slavko Linić prije sjednice rekao je da nastavlja raditi normalno i da su njegovi odnosi s premijerom 'odlični'

Ministri poduzetništva Gordan Maras, ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić i ministar zdravlja Rajko Ostojić tvrde da smjena Branka Šegona nije bila izvor sukoba u Vladi te da je pozicija ministra financija Slavka Linića i dalje stabilna.

Gordan Maras rekao je da je ta afera završila 'onako kako je jedino i mogla' te je poručio da se nitko ne može baviti biznisom i biti političar. 'Moraš se odlučiti, to je tako', rekao je Maras i dodao da između političara i njegova biznisa treba stajati dva metra armiranog betona.

Tvrdi da u Vladi nema sukoba i da je Šegon smijenjen na 'standardnoj' sjednici zatvorenog tipa: 'Neke smo ljude imenovali, a neke smijenili i to nije nikakav spektakl. Vlada radi najnormalnije.'

Vesna Pusić
kaže da afera 'Pomoćnik' nije važna za Europsku komisiju premda je u ovom trenutku na Liniću najveća odgovornost zbog potrebe smanjenja deficita kroz izradu rebalansa proračuna. Tvrdi da nikada nije bilo riječi o smjeni Linića i da je razrješenjem Šegona ta tema postala prošlost.

'Ni ja, niti bilo tko drugi u Vladi nikada nismo vidjeli mogućnost da to ide ikako dalje', komentirala je Pusić smjenu Šegona.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić
također tvrdi da nema nereda u Vladi pa ni u SDP-u koji je sinoć imao sjednicu Predsjedništva stranke. Smatra također da je Linićeva pozicija sigurna, jer svoj posao radi sjajno.