SILOM ZAKONA

Između HDZ-a i policije izabrao policiju

10.05.2011 u 10:25

Bionic
Reading

Između HDZ-a i rada u policiji, dosadašnji predsjednik ivanečkog HDZ-a Dražen Krtanjek izabrao je potonje te je istupio iz članstva stranke u kojoj je više od desetljeća

'Do ostavke je došlo temeljem odredbi novog Zakona o policiji, koje reguliraju političku angažiranost policijskih službenika, a koje u čl. 38. govore o tome da policijski službenik ne smije biti član političke stranke, politički djelovati u Ministarstvu, niti se kandidirati na državnim i lokalnim izborima', objašnjavaju u ivanečkoj gradskoj organizaciji HDZ-a.

Nakon odlaska s mjesta načelnika Kirinova kabineta, Krtanjek se vratio u PU varaždinsku. Sve do izglasavanja novog Zakona o policiji prema kojem je rad u policiji nespojiv s članstvom u političkoj stranci, tu je radio kao policijski službenik, a istovremeno je vodio ivanečki HDZ te obnašao dužnost vijećnika u Gradskom vijeću Grada Ivanca, u koje je izabran kao nositelj liste HDZ-a na prethodnim lokalnim izborima. Štoviše, kao policijski službenik natjecao i za mjesto ivanečkog gradonačelnika.

'Zbog političke korektnosti i vjerodostojnosti prema biračima, ali i stranci na čijoj je listi bio, dao je ostavku na funkciju vijećnika', objašnjavaju u tajništvu ivanečkog HDZ-a.

Temeljem Zakona o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, gradska organizacija HDZ-a Grada Ivanca je donijela odluku da će Krtanjeka na mjestu vijećnika u Gradskom Vijeću Grada Ivanca zamijeniti Miljenko Grudiček. Istovremeno, u skladu sa Statutom HDZ-a, izabran je i novi predsjednik GO HDZ-a Vladimir Lacković, koji će funkciju predsjednika obnašati do redovitih unutarstranačkih izbora.