VELIKI BUKOVAC

Izgorjelo skladište tvornice - šteta više milijuna eura

12.06.2013 u 10:04

  • +11

Požar u skladištu

Izvor: Cropix / Autor: Branimir Boban/CROPIX

Bionic
Reading

Noćas je u skladištu tvrtke Požgaj Grupa u Velikom Bukovcu pokraj Ludbrega buknuo veliki požar. Požgaj Grupa bavi se proizvodnjom parketa i masivnih ploča

Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Kolaček rekao je da je dojava o požaru stigla tridesetak minuta poslije ponoći, nakon čega su vatrogasci odmah izašli na teren.

U požaru su potpuno izgorjele dvije skladišne hale u kojima su bili drveni proizvodi tvrtke te okolni objekti, dok je proizvodni dio kompleksa, koji se nalazi s druge strane ceste, ostao netaknut.

Zbog blizine privatnih kuća i guste borove šume aktivnosti vatrogasaca u noći bile su usmjerene na rušenje stabala i obranu privatnih kuća, objasnio je Kolaček ističući da je većina posla u gašenju požara i sprečavanju širenja učinjena do jutarnjih sata kada je glavnina vatrogasaca poslana na odmor.

Prema njegovim riječima, požar je u ovim trenucima pod kontrolom, a novo veće okupljanje vatrogasaca i početak aktivnosti na potpunom gašenju požara najavljen je za 13 sati. Požar bi trebao biti ugašen do večernjih sati.

U gašenju požara sudjelovalo je 145 vatrogasaca iz dvije javne vatrogasne postrojbe iz Varaždina i Koprivnice te još 14 dobrovoljnih vatrogasnih društava iz obiju županija s ukupno 26 vatrogasnih vozila.

Tek kada požar bude potpuno ugašen bit će moguće obaviti očevid i utvrditi uzrok požara. Materijalna šteta neslužbeno se procjenjuje na više milijuna eura.

Inače, Požgaj Grupa nalazi se u samom vrhu Hrvatske po proizvodnji podnih obloga i parketa. Većina proizvoda namijenjena je izvozu. Osim u Veliku Britaniju, zemlje Skandinavije te niz drugih europskih zemalja, proizvodi Požgaj Grupe izvoze se u Aziju i Sjevernu Ameriku.