POŽAR U MI PIVAC

Izgorjelo 60 tona pršuta i mesa

  • Autor: J.D.
  • Zadnja izmjena 05.01.2012 10:58
  • Objavljeno 05.01.2012 u 10:39
MI Pivac1

MI Pivac1

Izvor: tportal.hr / Autor: jure divić

Što je uzrok jučerašnjeg požara u Mesnoj industriji Pivac, u kojoj je oštećen pogon za obradu mesa, još nije poznato, ali je nedvojbeno to da je materijalna šteta velika i da je uz pogon uništeno 60 tona robe

'Očevid još nije završen, šteta se zbraja, no sigurno se zna da nam je izgorjelo preko 60 tona robe. U trenutku požara, osim svježeg mesa, u pogonu je bilo pršuta i nešto sira, i sve je potpuno uništeno', rekao nam Miljenko Pivac, jedan od vlasnika Mesne industrije Pivac iz Vrgorca, koja je jučer teško stradala u požaru.

Pivci još čekaju rezultate očevida koji bi otkrili uzrok požara, iako se sve više sumnja na elektroinstalacije, jer je vatra krenula od dijela pogona u kojem se nalazi središnji ormar električnog napajanja.

'Svaki kat ima svoj središnji ormar i posebno napajanje električnom energijom i sreća je da se požar nije proširio na kat niže, na kojem je središnja proizvodnja i na kojem se nalaze skupocjena postrojenja. Dvije komore su potpuno izgorjele, a kad se pogon raščisti, utvrdit ćemo kolika je šteta na strojevima za rasijecanje mesa i jesu li potpuno izgorjeli ili su dijelom oštećeni. U požaru su stradale hladnjače, izgorjeli su motori i električni dijelovi', istaknuo je Pivac.

Proizvodnja je prebačena u dvanaest kilometara udaljeni pogon u Zavojanima kraj Vrgorca, gdje će se rasijecati svježe meso do obnove pogona uništenog u požaru.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi