BIVŠI PREDSJEDNIK LJUT

Izbrisana web arhiva dva mandata Stjepana Mesića

28.08.2014 u 15:58

Bionic
Reading

Pismena arhiva predsjedničkoga mandata Stjepana Mesića izbrisana je s internet stranice Ureda predsjednika www.predsjednik.hr, a na Pantovčaku tvrde kako je riječ o 'tehničkim razlozima', koji će 'vrlo brzo' biti otklonjeni, piše Novi list

Pismena arhiva dva predsjednička mandata Stjepana Mesića u prvim je godinama Ive Josipovića bila cjelovito dostupna na internet stranici predsjednika Republike, pod linkom 'bivši predsjednici'. Mesić je objavljivao sve svoje službene dokumente namijenjene javnosti, pa je svatko mogao nesmetano pretraživati i čitati sve njegove govore i službene pisane izjave, kao i priopćenja, stavove i najave, te dio intervjua medijima.

Sada je, piše Novi list,jednim potezom, javnosti je oduzeta arhiva najmanje dva od ukupno pet petogodišnjih predsjedničkih mandata samostalne Hrvatske. U predsjedničkom uredu potvrdili su da su svjesni problema, ali tvrde da je riječ o 'tehničkim razlozima', odnosno 'inkompatibilnosti bivše i sadašnje platforme'. Naime, grafički izgled predsjedničke internet stranice prije nekog je vremena promijenjen, pa se čini da na Pantovčaku sugeriraju kako je 'zapelo' negdje u toj transformaciji. Ipak, priznaju kako je Mesićeva arhiva stanovito vrijeme bila dostupna i na toj novoj stranici, 'ali se pokazalo da se nekad ne može otvoriti, i zato je maknuta'.

Stjepan Mesić ljutit je na predsjednički ured. Kaže kako ga nitko nije obavijestio, te dodaje kako bi, da je znao što se sprema, tražio da se njegova predsjednička arhiva prebaci na njegovu internet stranicu, stjepanmesic.hr.

'Ako i jest tehnička greška, bio bi red da su me obavijestili. Teško mi je reći o čemu se radi. Ne vidim nijedan razlog zbog kojeg je tu arhivu trebalo obrisati', kazao je Mesić.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.