UVODNIK

Izbori na tportalu

  • Autor: I.E.Matijašević
  • Zadnja izmjena 11.10.2011 11:46
  • Objavljeno 11.10.2011 u 11:00
glasačka kutija izbori rh

glasačka kutija izbori rh

Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Iako su pred hrvatskim građanima 4. prosinca tek šesti po redu parlamentarni izbori u samostalnoj Hrvatskoj, većina ispitivanja javnog mnijenja govori o zabrinjavajuće visokom postotku mogućih izbornih apstinenata. Koliko god otrcano zvučala fraza da su izbori praznik demokracije, činjenica je da je to doista pravo i privilegija koje - zbog demokratizacije hrvatskog društva - nije dobro već na početku odbaciti

Osim toga, jedino na izborima od glasa građana političari istinski strepe jer znaju koliko on može biti presudan za njihovu daljnju političku egzistenciju.

Jednim dijelom, možda čak najvećim, hrvatski su birači zgađeni politikom koja im se već duže vremena prezentira u svom najprljavijem izdanju.

Ako je suditi prema predizbornom zagrijavanju, ova kampanja će najvjerojatnije biti prljavija od svih dosadašnjih, no tportal će ustrajati u svom nastojanju da ne bude medij preko kojeg će se plasirati neutemeljene optužbe protiv političkih rivala. Svaku difamaciju ćemo prethodno istražiti i objaviti 'skandalozne' informacije tek nakon temeljite provjere.

O svim relevantnim informacijama i političkim porukama, cilj nam je objektivno izvijestiti građane kako bi što bolje mogli procijeniti kome žele dati svoj glas. Također, naša izborna podstranica temeljit će se na dvosmjernoj komunikaciji između onih koji nude svoj program i onih koji bi ga trebali 'kupiti' svojim glasom. Drugim riječima, nećemo biti tek puki prenositelji političkih poruka, nego ćemo iste propitivati i interpretirati. Istovremeno ćemo kroz tekstove i ankete nastojati što vjerodostojnije prenijeti poruke, želje i probleme građana protagonistima hrvatske političke arene.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!