U ZADNJEM VLAKU

Izbjegli izbacivanje! Hajdukov rani Uskrs

30.03.2013 u 07:01

Bionic
Reading

Petak je bio zadnji radni dan u kome je Hajduk morao podmiriti sve dugove prema Uefinom financijskom fair playu. Dug od 4.7 milijuna kuna Šibeniku sporazumno je odgođen, a Almiru Turkoviću je danas uplaćena zadnja rata duga iz 2005.

Hajdukov predsjednik Marin Brbić napokon može odahnuti i u miru s obitelji proslaviti Uskrs. Danas je zaokružio svu potrebnu dokumentaciju i uplatio posljednju ratu dugovanja Almiru Turkoviću, čime su ispunjeni svi uvjeti financijskog fair playa, te će Hajduk po svemu sudeći izbjeći Uefinu kaznu izgona iz Europe.

Dva su problema mučila Splićane u zadnjih nekoliko dana. Dva problema, dva duga koja se vuku godinama. Dug od 4.7 milijuna kuna Šibeniku za transfer Ante Rukavine riješili su lakše, sporazumom. Šibenik je u programu preoblikovanja i njima odgovara da im se uplata odgodi dok ne odblokiraju račun, jer će u protivnom novac biti odmah proslijeđen na račun Porezne uprave. Šibenčani i Splićani već su nekoliko puta na isti način odgađali uplatu duga, pa nije bio problem još jednom.

Teže je išlo s Almirom Turkovićem, s kojim je predsjednik Hajduka Brbić imao usmeni dogovor o odgodi isplate zadnje rate duga. No, Turković se posljednjih dana nije javljao na telefon, tako da je Hajduk bio prisiljen platiti zadnju ratu, oko 400.000 kuna, od ukupno 1.3 milijuna kuna, koliko svom nekadašnjem igraču duguju još od 2005. godine.

Hajduk je tako danas kompletirao dokumentaciju i poslao je u kancelariju Uefe u Nyon, iz koje očekuju skori odgovor. Nema dileme da bi on trebao biti i pozitivan, odnosno da bi Hajduk na ljeto trebao zaigrati u Europi. Naravno, pod uvjetom da se u Europu i plasira. No to je već neko drugo pitanje. Od Božića do Uskrsa na Poljudu je i onako bilo važno samo poplaćati dugovanja, zakopati 'kosture iz ormara', na što su potrošili preko 20 milijuna kuna. Sve zbog grijeha iz prošlosti. Posao još uvijek nije gotov, no Hajduk je barem nakratko 'prodisao'.