Jakivlivka

[VIDEO] ITV objavio snimke sela kod Harkiva kojeg su Rusi sravnili sa zemljom iako u njemu nije bilo vojske ni vojnih ciljeva

03.03.2022 u 20:53

Bionic
Reading

Britanska tv kuća ITV News objavila je snimke posljedicama ruskog granatiranja ukrajinskog sela Jakivlivka nedaleko od Harkiva. Tijekom noći u kojem su poginule najmanje četiri osobe kuće su sravnjene sa zemljom

Novinar Dan Rivers razgovarao je s Natašom koja je u svom domu sklonila devetero ljudi, uključujući i malu djecu, kada je došlo do granatiranja.

Valovi od eksplozije probušili su u svaku sobu, a staklo je ozlijedilo one koji su bili unutra.

Bombardiranje sela Jakivlivke kod Harkiva Izvor: EPA / Autor: ITV

“Mi smo topovsko meso”, kaže ona, ali njezine misli također su s ruskim trupama.

"Postoje sve te majke koje ne razumiju, koje nemaju informacije u Rusiji što se ovdje događa. Njihova djeca ubijaju, koriste se kao topovsko meso."

Izvještavajući s mjesta napada Rivers je rekao da je selo bombardirano iz aviona te da uopće nije bilo strateški značajno. “Ovdje nema očitog vojnog cilja. Nema ni vojske. Nema značajnije infrastrukture', kazao je.

Dužnosnici su rekli da se zračni napad dogodio oko 23 sata u srijedu navečer, pri čemu su bombe uništile najmanje 30 kuća. Potvrđeno je da je sedam osoba ozlijeđeno u granatiranju, što je potaknulo misiju potrage i spašavanja kako bi pronašli nestale osobe. Spašeno je deset mještana.