SVE IH JE VIŠE, LOKALCI BESPOMOĆNI

Isto krdo divljih svinja svake noći operira Makarskom rivijerom

Bionic
Reading

Krdo od 20-ak divljih svinja prošloga je tjedna, prilikom noćnog pohoda, razrovalo zelenu površinu na ulazu u Tučepe. Kako je za Makarsku kroniku kazao tučepski načelnik Ante Čobrnić, ovo je već drugi put od rujna da su divlje svinje oštetile zelenu površinu na ulazu u Tučepe, a slične tragove počele su ostavljati i u maslinicima te na predjelu Velikog Brda, Kotišine, Igrana i Drvenika

Premda zvuči pomalo nevjerojatno, divlje svinje razmnožile su se u šumi Osejave iz koje svake noći u krdu kreću u pohode i oko četiri, pet sati ujutro ponovno se vraćaju na Osejavu. Ovu informaciju potvrdio je Makarskoj kronici predsjednik LU Biokovo Makarska Dragan Srzić koji kaže da svinje nisu ni gladne ni žedne jer su im hranilice u brdu uvijek pune, a ljeto je bilo kišno.

'Svinje su izgleda u šumi Osejave pronašle mir, a tijekom kolovoza smo evidentirali tri prometne nezgode na Voliciji koje su nastale na identičan način, i to kada su vozačima pred vozila izletjele svinje koje su se kretale prema moru, odnosno prema Osejavi. Zbog sve većeg broja divljih svinja, nedavno smo organizirali hajku u cilju da ih potjeramo prema planini, no od toga nije bilo velike koristi jer smo odstrijelili samo tri. Lov se ne smije odvijati ispod magistrale niti smijemo pucati po cesti, tako da bi pojava divljih svinja koje se sve više razmnožavaju mogla postati problematična, posebno za ljude', kazao je Srzić dodavši kako su svjedoci vidjeli da je uvijek riječ o istom krdu od 20-ak svinja.