RIJEČKA REPRESIJA

Ispijate alkohol na javnom mjestu? Platite 500 kuna!

19.03.2014 u 11:54

Bionic
Reading

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel predložio je Gradskom vijeću izmjene i dopune Odluke o komunalnom redu prema kojima je konzumiranje alkohola na javnim površinama postalo prekršaj koji će se kažnjavati s 500 kuna, a za provedbu ove mjere bit će zaduženo komunalno redarstvo u suradnji s policijom jer komunalni redari nemaju zakonsko pravo legitimirati građane

'Svakodnevno se susrećemo s problemom maloljetničkog konzumiranja alkoholnog pića. Iako zakonodavstvo i društvo ne prihvaćaju takvo ponašanje, rezultati istraživanja upozoravaju na sve nižu dobnu granicu konzumiranja alkohola kod maloljetnika i pojavu trenda namjernog opijanja, što uzrokuje niz nepovoljnih posljedica u socijalnom djelovanju', pojasnila je pročelnica Odjela gradske uprave za komunalni sustav Irena Miličević.

Prekršajna odredba odnosit će se na sve građane, bez obzira na dob, piše Novi list

Gradska odluka o komunalnom redu usklađena je sa zakonima kada je riječ o plaćanju kazni na način da će oni koji odluče na licu mjesta platiti prekršajnu kaznu platiti 50 posto iznosa, kao i oni koji to naprave u roku od tri dana. Na taj je način gradski akt usklađen s Prekršajnim zakonom.