tragedija u jelenju

Ispao im pacijent i preminuo, medicinska sestra i vozač saniteta sami dali otkaze

10.07.2021 u 10:29

Bionic
Reading

Medicinska sestra i vozač sanitetskog prijevoza Doma zdravlja Primorsko-goranske županije koje se povezuje sa slučajem 66-godišnjeg pacijenta koji je preminuo nakon što su ga upravo oni sanitetskim vozilom vraćali s terapije u Dom za starije na Jelenju više nisu zaposlenici Doma zdravlja.

Tereti ih se da im se pacijent kod transporta prevrnuo s ležajem i udario glavom o tlo zbog čega je dan kasnije preminuo, piše Novi list. U Objedinjenom hitnom bolničkom prijamu Kliničkog bolničkog centra Rijeka gdje je pacijent primljen i obrađen prema protokolu o traumi glave, potvrdili su novinarima da je uzrok smrti udarac u glavu.

'Nakon ovog neželjenog događaja s tragičnom posljedicom po hitnom postupku proveli smo sve propisane interne postupke Ustanove. Temeljem provedenog pokrenut je postupak izvanrednog otkaza ugovora o radu za dvoje djelatnika. S obzirom na to da su djelatnici u međuvremenu i sami predali zahtjev za sporazumnim raskidom radnog odnosa, njihovi su zahtjevi odmah prihvaćeni te oni više nisu u radnom odnosu u Domu zdravlja', poručili su iz Doma zdravlja PGŽ-a.