KRAĐA U KAMENOLOMU

Iskopali i ukrali cisternu tešku 3,5 tona

19.05.2010 u 15:01

Bionic
Reading

Nesvakidašnja krađa dogodila se u ponedjeljak u napuštenom kamenolomu kod Donjih Rogolja nedaleko od Nove Gradiške. Dvojica lopova ukrala su praznu cisternu za gorivo, tešku 3,5 tona, koju su potom prodali u stanici za otkup sekundarnih sirovina

Poduzetni kradljivci oboružali su se lopatama te su zavrnuli rukave i iz zemlje iskopali cisternu za gorivo zapremnine 20 tisuća litara, koja je služila za potrebe nekadašnjeg kamenoloma. Nakon toga su čitavu cisternu izrezali pilama te su ju u dijelovima neopaženo odvezli iz kamenoloma i prodali kao sekundarnu sirovinu u stanici za otkup u Novoj Gradiški.

Sljedećeg dana jedan djelatnik je na mjestu gdje je nekada bila cisterna zatekao praznu rupu. Krađa je odmah prijavljena policiji, a trag je ubrzo doveo do dvojice muškaraca, 45-godišnjaka i 65-godišnjaka s područja Okučana i Nove Gradiške, nad kojima je odmah provedeno kriminalističko ispitivanje.

Dvojac, koji se u ovoj neobičnoj krađi poprilično naradio, vlasnika cisterne oštetio je za 20-ak tisuća kuna, dok su sami zaradili tek nekoliko tisuća kuna, ali i kaznenu prijavu zbog krađe, koja se podnosi Općinskom državnom odvjetništvu u Novoj Gradiški.