četvrti vid nastave

Ironični sindikat: Ove godine mogla bi biti patentirana i 'paralelna nastava'

22.04.2020 u 17:25

Bionic
Reading

Sindikat Preporod u srijedu je u ironičnom priopćenju ustvrdio da bi ove školske godine mogao biti patentiran i četvrti vid nastave - paralelna nastava, komentirajući izjavu ministrice Blaženke Divjak da se djecu neće tjerati na povratak u školu te da će o tome odlučiti roditelji

"Ako se obistini najnovija najava sa Svetica, nakon redovite i cirkularne nastave, te nastave na daljinu, ove bi školske godina mogao biti patentiran i četvrti vid – paralelna nastava. Radit će se o 'nastavi' koja će objediniti dva od tri vida nastave, koji su zaživjeli ove školske godine", navodi u priopćenju Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu – Preporod.

Dodaju da bi u toj paralelnoj nastavi učenici bili podijeljeni na one koji nastavu prate od doma i na one koji dolaze na nastavu, a s jednima i s drugima radili bi isti učitelji i nastavnici.

Možda će učiteljima i nastavnicima "koji prežive najnovije čudo sa Svetica" prosvjetne vlasti vratiti pravo na uvećanje plaće za smjenski rad koje su im brzopotezno ukinule, uvećati osnovnu plaću za 10 posto ili vratiti putne troškove, kaže se u priopćenju.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u srijedu je izjavila da bi u četvrtak Vlada trebala donijeti odluku o postupnom povratku učenika u škole, koja će, barem u početku, počivati na načelu da nitko neće djecu tjerati da se vrate u školu, odnosno da će o tome odlučiti njihovi roditelji. "Za djecu za koju roditelji smatraju da ne trebaju ići u školu, neće ići u školu. Osigurat ćemo alternativne načine", rekla je ministrica.