OSTOJIĆ NA PERISTILU

Inzistirao na pitanju: Je li Hajduk svetinja?

  • Autor: Leo Nikolić
  • Zadnja izmjena 27.05.2009 10:40
  • Objavljeno 27.05.2009 u 10:20
Ranko Ostojić na Peristilu

Ranko Ostojić na Peristilu

Izvor: tportal.hr / Autor: Leo Nikolić

Još je nekoliko dana ostalo do drugog kruga izbora za gradonačelnike. Nakon relativnog zatišja, kandidati za gradonačelnika Splita nastavljaju predizbornu kampanju. Željko Kerum se uglavnom drži svog stožera u prodajnom centru Joker i džogira po Marjanu. Ranko Ostojić se, za razliku od njega, ponovo odlučio za direktnu komunikaciju sa simpatizerima i protivnicima na Peristilu

Sinoć u 20 sati upriličio je javni forum i tribinu za građane Splita na Peristilu. Moderator je opet bio Saša Ljubičić, novinar Slobodne Dalmacije i on je uspješno vodio sučeljavanje SDP-ovog kandidata i njegovih sugrađana.

Bilo je tu uobičajenih predvidivih pitanje, sitnih provokacija i konstruktivnih upita. Ostojić je uspješno ostvario kontakt s prisutnima i između upita izložio standardne postavke svog programa i kampanje. Iako nije više sučeljen direktno HDZ-u, nije propustio kritizirati neke njihove recentne projekte, posebno dvoranu u Lori za koju tvrdi da ćemo je još dugo plaćati.

Naravno, kritizirao je i Kerumova olaka i nerealna obećanja o rješenju problema nezaposlenosti i podstanarstva, a posebno je bio oštar prema omalovažavanju znanja i obrazovanja, ciljajući na Kerumov stav i izjavu da njemu diploma ne treba i da je on može kupiti kad hoće.

Jedan od intrigantnijih upita bio je onaj jednog građanina koji je izričito zahtijevao jasan odgovor s da ili ne. Pitanje je glasilo 'je li Hajduk svetinja'? Ostojićev kratki odgovor bio je 'ne' i dobio je aplauz u publici.

Na kraju moramo konstatirati da su kandidati posljednjih dana bili neočekivano pasivni. Ostaje za vidjeti hoće li se narednih nekoliko dana što promijeniti. Uostalom, još čekamo nalaze vještačenja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi