POHVALE

Inozemni navijači zadovoljni poljskom organizacijom

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 19.06.2012 18:29
  • Objavljeno 19.06.2012 u 18:24
Nizozemske navijačice

Nizozemske navijačice

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Čak 84 posto inozemnih navijača i turista pozitivno ocjenjuje organiziranje UEFA EURO 2012. u Poljskoj, a 81 posto najavljuje ponovni dolazak u tu zemlju – proizlazi iz ispitivanja koja je proveo PBS (Zavod za javna istraživanja) među strancima 8. i 10. lipnja u Gradovima domaćinima Turnira. Isto tako gotovo su svi ispitanici izjavili da će posjet Poljskoj preporučiti svojim znancima

Gotovo 60 posto sudionika ispitivanja bilo je u Poljskoj prvi put, što u usporedbi s vrlo dobrim rezultatima ispitivanja, potvrđuje značajan utjecaj organiziranja Eura 2012. na pozitivnu sliku poljske zemlje.

Većina ispitanika, čak njih 91 posto, vrlo dobro je ocijenilo atmosferu u Poljskoj tijekom Eura 2012. Prijevoz je pozitivno ocijenilo 77 posto inozemnih turista i navijača, a 85 posto smatra da se sigurno osjeća u našoj zemlji za vrijeme boravka u Gradovima domaćinima.

Izuzetne su pohvale dobili poljski gradski volonteri, koji se po mišljenju inozemnih sudionika Turnira, iskazuju velikim znanjem i kompetentnošću, vrlo dobrim poznavanjem engleskog jezika, komunikativnošću te velikom željom za pružanjem pomoći i podrške. Opća ocjena rada volontera u Gradovima domaćinima obuhvaća čak 88 posto pozitivnih pokazatelja ispitanika.

Isto tako je 88 posto anketiranih osoba pozitivno ocijenilo poljske službene Navijačke zone. Od njih je 90 posto pohvalilo atmosferu koja vlada u Fan zonama, 86 posto – sigurnost, a 85 posto – lokalizaciju.

Ispitivanje je proveo PBS 8. i 10. lipnja, dakle na dane prvih utakmica u Poljskoj, na skupini od 500 inozemnih turista i navijača, u svakom od 4 Grada domaćina Nogometnog prvenstva u Poljskoj, što ukupno obuhvaća 2000 anketiranih osoba. Ispitivanje je provedeno na skupini osoba iznad 15. godine života, prije, za vrijeme i nakon utakmice.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi