ogromna podrška

Inicijativa za Lungomare predala 6 kutija potpisa Puljana za referendum: Zahtjevamo da se održi 9. listopada

20.06.2022 u 12:40

Bionic
Reading

Predstavnici Inicijative "Referendum za Lungomare“ predali su u ponedjeljak u pulskoj Gradskoj palači kutije s 11.918 potpisa građana za raspisivanje referenduma

"Zahtijevamo da se referendum održi 9. listopada", rekao je novinarima predstavnik Inicijative Aleksej Orel nakon čega je sa suradnicima Gradu Puli predao šest kutija s 11.918 prikupljenih potpisa Puljana.

Trošak akcije, izvijestili su članovi Inicijative iznosio je 75 tisuća kuna, od čega su najviše stajali zakup lokacija od Grada (12.400 kuna) i objave u dnevnom tisku (5.400 kuna).

"Dobili smo ogromnu podršku naših studenata Puležana koji studiraju u drugim gradovima kao i ljudi koji dio godine žive u Puli. Sigurno će na referendum izaći puno, puno više ljudi", rekla je članica Inicijative Ivana Nataša Turković.

Desetak predstavnika Inicijative pred Komunalnom palačom dočekala je predsjednica Gradskog vijeća Dušica Radojčić.

Grad Pula prema proceduri ima rok od 30 dana za predaju potpisa Ministarstvu uprave koje u roku od 60 dana treba donijeti obvezujuće mišljenje o referendumu. Potom Gradsko vijeće ima rok od 30 za donošenje odluke za raspisivanje referenduma, a nakon objave odluke u tisku slijedi referendum.

Inicijativa traži izmjenu Generalnog urbanističkog plana Grada Pule kojom želi zaustaviti najavljenu izgradnju hotela na šetalištu Lungomare, na dijelu pulske obale.