KOLONIJALNI ZAKONI

Indijski MUP želi ponovo kriminalizirati homoseksualnost

23.02.2012 u 13:13

Bionic
Reading

Indijsko ministarstvo unutarnjih poslova zatražilo je u četvrtak od Vrhovnog suda da preispita povijesnu odluku donesenu 2009. o nekažnjavanju homoseksualnih odnosa, navodeći u obrazloženju zahtjeva da su ti odnosi 'protuprirodni i šire AIDS'

Najviša jurisdikcija u zemlji ispituje trenutačno desetak zahtjeva za revizijom presude iz srpnja 2009. suda iz New Delhija koji je prvi put legalizirao homoseksualne odnose između odraslih osoba.

Homoseksualni odnosi su 'visoko nemoralni i protiv društvenog reda', kazao je pred Vrhovnim sudom predstavnik ministarstva P. P. Malhorta.

Ministarstvo unutarnjih poslova objasnilo je da želi da zabrana ostane kako bi se spriječilo zlostavljanje maloljetnika te jer je indijsko društvo većinom protiv homoseksualnosti, prema istrazi koju je vodilo parlamentarno povjerenstvo.

Vrhovni sud u Delhiju odredio je nekažnjavanje seksualnih odnosa između istospolnih odraslih osoba u povijesnoj presudi kojom je ukinuta odredba britanskog kolonizatora stara 150 godina kojom se homoseksualnost smatrala zločinom.