streloviti rast

Indija, Francuska i Češka bilježe najveći dnevni broj novozaraženih

11.09.2020 u 08:38

Bionic
Reading

Indija, Francuska i Češka zabilježile su u petak najveće dnevne poraste slučajeva koronavirusa od početka pandemije, s time da je u Indiji u jednom danu zaraženo rekordnih 96.551 osoba, u Francuskoj 9.843, a u Češkoj 1.382 osobe, prema podacima ministarstava zdravstva tih zemalja, prenose agencije

Broj zaraženih u Indiji raste brže nego bilo gdje u svijetu, a SAD je jedina zemlja koja je pogođena snažnije. U petak je u toj zemlji od covida-19 umrlo 1.209 ljudi, a ukupno 76.271, prenosi Reuters. Broj smrtnih slučajeva ostao je relativno nizak u Indiji, no s rastućom stopom oboljelih, raste i broj smrtnih slučajeva.

Francuske zdravstvene vlasti prijavile su najveći porast u broju oboljelih od početka pandemije. Vlada će razmotriti daljnje mjere kako bi ograničila širenje virusa. Mnogi liječnici strahuju da bi odjeli intenzivne skrbi u jesen mogli biti preopterećeni - kao što su bili u ožujku. Trenutačno su velika okupljanja zabranjena. U nekim gradovima, nošenja maski na javnim mjestima je obavezno, pa čak i na ulicama.

Kao i u drugim europskim državama, prema riječima vlasti, mladi u velikom broju dobivaju virus. Najizloženija područja su regija Ile de France oko Pariza i Azurna obala.

Češka je u četvrtak prijavila 1.382 nova slučaja virusa, što je dosad najveći broj. Ova srednjoeuropska zemlja postrožila je mjere po pitanju nošenja maski ovaj tjedan, zbog porasta broja zaraženih, no zasad se suzdržava od vraćanja mjera koje bi mogle naškoditi gospodarstvu.