ŠEST DJELATNIKA ČEKA EVAKUACIJU

Ina zaustavila bušenje nafte u Egiptu

31.01.2011 u 17:37

Bionic
Reading

Naftna kompanija INA povlači šest svojih djelatnika iz Egipta, dio je danas povučen iz Kaira, a dio će Egipat napustiti sutra, doznaje se danas u Ini. U Egiptu je i 11 djelatnika tvrtke Crosco, članice INA Grupe, a ti su radnici na različitim lokacijama i shodno daljnjem razvoju situacije donijet će se odluka o njihovu ostanku ili povlačenju iz Egipta, kažu u Ini.

S obzirom na novonastalu situaciju u Egiput, INA je privremeno obustavila bušenje razradne bušotine SR-3 na naftnom polju Sidi Rahman, izvijestili su iz Ine iz koje ujedno ističu kako je proizvodnja na tom području nastavljena, jer na Ininim poljima u Egiptu ostaju raditi lokalni radnici.

Po podacima Sektora za međunarodne odnose Hrvatske gospodarske komore (HGK), uz Inu i Crosco, svoje tvrtke u Egiptu imaju i Geofizika i Sherif exp.-imp. I iz HGK potvrđuju da Ina iz Egipta povlači svojih šest djelatnika tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana, a da djelatnici Crosca, tvrtke koja ima opremu u El Alemainu i Aleksandriji, ostaju na čuvanju uz potpuno osiguranje kao i dva predstavnika u Kairu.

Geofizika ima lokalnog djelatnika koji ostaje, a Sherif exp.-imp. ima četiri lokalna djelatnika u Aleksandriji koji ostaju, podaci su HGK. Napominju da su od jače zastupljenih tvrtki na egipatskom tržištu i izvoznici drvene građe, ali bez vlastitih predstavništava ili tvrtke (Exportdrvo iz Zagreba i riječki Cedar), a od uvoznika su pristupni Konzum i Podravka.