odluke banskih dvora

Imenovani šefovi Vladinih ureda, pogledajte koje su kadrovske odluke donesene na zatvorenoj sjednici

04.11.2022 u 16:49

Bionic
Reading

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade Alen Tahiri ponovno je imenovan ravnateljem Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, a Karmela Plazibat ravnateljicom Ureda Vlade RH za unutarnju reviziju, dok je glavnoj državnoj odvjetnici RH dana suglasnost za davanje punomoći.

Iz Vlade je priopćeno da je Alen Tahiri imenovan je ravnateljem Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, s danom 6. studenoga 2022., temeljem provedenog postupka po javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine, jer mu ističe ovlast za obavljanje poslova ravnatelja Ureda 5. studenoga 2022.

I Karmela Plazibat imenovana je ravnateljicom Ureda Vlade Republike Hrvatske za unutarnju reviziju, s danom 6. studenoga 2022., temeljem provedenog postupka po javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine, jer joj ističe ovlast za obavljanje poslova ravnatelja Ureda 5. studenog 2022.

Državnoj službenici Heleni Beus dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za udruge, s danom 6. studenoga 2022. do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Ureda, a najduže do šest mjeseci, jer joj ističe mandat 5. studenoga 2022.

Na sjednici su razriješene dosadašnja predsjednica i članica Povjerenstva za rješavanje odštetnih zahtjeva radnika oboljelih od profesionalne bolesti zbog izloženosti azbestu – dr.sc. Marija Bubaš i Mirna Jušić. Novom predsjednicom Povjerenstva imenovana je mr.sc. Tanja Lelas, zamjenicom predsjednice Bruna Milošević, a članicom Tea Peko, kao predstavnice Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Ministarstva financija.

Na zatvorenome dijelu današnje, 163. sjednice Vlade utvrđeno je stajalište Republike Hrvatske za sastanak Vijeća za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN), 8. studenoga 2022. S obzirom na to da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju, navodi se, uz ostalo, u priopćenju

  • +6
163. sjednica Vlade Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Donesen je Prijedlog odluke o osnivanju Konzulata te Prijedlog odluke o zatvaranju konzulata.  Te su točke označene stupnjem tajnosti "tajno" te ih iz Vlade nisu u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma.

Članovi Vlade usmeno su izviješteni o Pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2022.