BEZ NOVOOBOLJELIH

Imenovan tim za jaču antivirusnu kontrolu u domovima za starije u Zadarskoj županiji

19.04.2020 u 12:38

Bionic
Reading

Zadarski županijski Stožer civilne zaštite imenovao je tim za provedbu pojačane kontrole na suzbijanju epidemije koronavirusa u domovima iz sustava socijalne skrbi, koji će u nedjelju obaviti kontrolu u tri ustanove za smještaj starijih i nemoćnih.

Stožer je izvijestio da u zadnja 24 sata na području Zadarske županije nije bilo novih oboljelih od Covida-19, pa je u županiji i dalje ukupno zaražena 81 osoba, pod aktivnim nadzorom je njih 541, a mjera samoizolacije istekla je za 1947 osoba.

Dosad je testiranje na koronavirus obavljeno nad 659 osoba, a još se čekaju rezultati 12 uzoraka.

Na COVID odjelu zadarske Opće bolnice hospitalizirano je šestero pacijenata, a jedan je na respiratoru.

U Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu sedmero je pacijenata s lakšim simptomima.

Zadarska policija je u protekla 24 sata u 375 provjera evidentirala dva kršenja mjere samoizolacije. S prometnih punktova vraćene su 34 osobe bez potrebnih propusnica.

  • +9
Zadar u vrijeme koronavirusa Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX

 Svi gradovi i općine na području županije suglasni su za ukidanje e-propusnica za kretanje županijom, osim Grada Paga koji još nije poslao svoju suglasnost.

 Zato je županijski Stožer danas jednoglasno odlučio Nacionalnom stožeru uputiti prijedlog za donošenje odluke o kretanju na području županije bez e-propusnica, a odobri li se ta odluka bi sutra stupila na snagu.