BRAVO, VOJVODINO!

Imanja narkodilera pretvaraju u centar za liječenje narkomana

09.11.2010 u 12:30

Bionic
Reading

Vojvođanska vlada koristit će se dijelom imanja optuženih za trgovinu opojnim drogama kao centrom za liječenje narkomanije, objavio je u utorak novosadski Dnevnik, dodajući kako je Vojvodina dobila na upravljanje vile i parcele u Novome Sadu koje su u sklopu borbe protiv organiziranoga kriminala oduzete Darku Šariću i Veličku Tošiću, protiv kojih se u Beogradu vodi postupak za krijumčarenje kokaina

'To bi imalo simboličan i praktičan značaj. Na taj način poslala bi se poruka o odlučnoj borbi protiv te društvene pošasti', objasnio je za list državni tajnik u Ministarstvu pravde Slobodan Homen, napominjući da konačnu odluku treba donijeti vojvođanska vlada.

Riječ je o dvjema vilama – jednoj od 400 četvornih metara s bazenom i garažom i drugoj od 1.000 četvornih metara te o jednoj stambenoj zgradi i sedam čestica ukupne površine 78,09 ari.

Ta je imovina Šariću privremeno oduzeta na temelju rješenja Višeg suda u Beogradu od 10. veljače ove godine, a među imovinom danom na upravljanje vojvođanskoj vladi je i vila od 300 četvornih metara privremeno oduzeta Veličku Tošiću

Ti objekti, ističe pokrajinska administracija, najvjerojatnije će imati socijalnu dimenziju - u skrbi za djecu i starije osobe te za zdravstvo.

O tome će odlučiti vojvođanska vlada kad utvrdi potrebe mjerodavnih pokrajinskih tijela i ustanova te što bi sve trebalo učiniti da se Šarićeve vile prilagode budućoj namjeni, izjavio je direktor Uprave za zajedničke poslove pokrajinskih tijela Marko Radosavljević.

'Sigurno je da pokrajinska vlast neće biti stanovnik Šarićevih vila. Nikome nije ni palo na pamet da pokrajinsku vlast onamo smjesti', dodao je Radosavljević.

U Srbiji se vodi sudski postupak protiv sudionika u krijumčarenju oko dvije tona kokaina iz Južne Amerike, no glavni osumnjičeni Darko Šarić i petorica njegovih pomagača još su u bijegu.