PUSIĆ U RIJECI, KRKU I CRIKVENICI

'Imam znanje i iskustvo koje traži vrijeme pred nama '

  • Autor: Karmen Mrkić
  • Zadnja izmjena 22.11.2009 16:46
  • Objavljeno 22.11.2009 u 16:29
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Vesna Pusić, HNS-ova predsjednička kandidatkinja u utrci za Pantovčak, danas je obišla Rijeku, Krk i Crikvenicu, gdje je u druženju s građanima predstavljala svoj program, ali i odgovarala na novinarska pitanja

U Rijeci je tako prošla pravi mali 'kviz' o predsjedničkim ovlastima, u kojem se snašla izuzetno dobro i 'zaradila' pljesak okupljenih.

'Na svakim izborima ljudi očekuju da će biti izabrana osoba koja ima dovoljno integriteta i znanja da im pomogne općenito u njihovim životima. Ljude ipak više brinu njihovi životi od formalnih odredbi o ovlastima, što je prirodno i normalno', rekla je Pusić, dodavši da je na političarima da smisle što se može unutar ovlasti koje imaju, a ne da ih objašnjavaju.

Na pitanje zašto sebe smatra boljom od ostalih kandidata, Pusić je poručila da je pred nama razdoblje u kojem trebaju specifična znanja koja mogu osigurati Hrvatskoj utjecajnu ulogu u okvirima EU.

'Za to su potrebna znanja koja imaju veze i s poznavanjem tog novog okruženja i iskustva u međunarodnim odnosima, a i iskustva u domaćoj politici. Primjetila sam da se provlači neka ideja da bi predsjednik države trebala biti jedina funkcija za koju se ne treba apsolutno ništa znati. No i za taj posao treba puno znanja. Svako vrijeme traži drukčiju vrstu znanja, a vrijeme koje je pred nama, po mom mišljenju, traži tip znanja i iskustva koje ja imam. Isto tako, zbog specifičnih okolnosti u kojima smo, traži i biografiju koja nije okaljana korupcijom i privatizacijskim kriminalom', rekla je Pusić.

Inače, u Rijeci je bila i na tradicionalnoj HNS-ovoj nedjeljoj manifestaciji pod nazivom Na kavi s... gdje je govorila o ravnopravnosti spolova. O ravnopravnosti je govorila kroz primjer istraživačkog rada koji je sama napravila prije 30 godina i prema kojem su tada žene, s istom kvalifikacijom kao muškarci, u prosjeku dobivale 70 posto od plaće muškarca.

'Danas je takvo istraživanje napravila mlađa kolegica i pokazalo se da smo u 30 godina napredovali 5 posto, odnosno da sada žene s istim kvalifikacijama kao muškarci u prosjeku dobivaju 75 posto njihove plaće. Mislim da taj podatak govori da treba nešto poduzeti', poručila je Pusić.

U Krku, na Veloj placi, dočekalo ju je 100-tinjak otočana, ali i članice Ženske inicijative HNS-a iz Krka. Pusić je i njima izložila svoj program te se s istim ciljem uputila u Crikvenicu. Na krcatoj terasi hotela International svim je gostima podijelila naranče te se u veseloj atmosferi družila i u tom gradu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi