DILEMA SLAVKA LINIĆA

Ili ćemo imati privatne investicije ili siromaštvo

03.05.2013 u 20:32

Bionic
Reading

Ministar financija Slavko Linić izjavio je danas u Rijeci kako je za ulaganja poput onih u lučku infrastrukturu potrebno što više koncesionara i privatnog kapitala pa će se osloboditi dovoljno novca iz državnog proračuna za druge namjene

Odgovarajući na novinarsko pitanje o značenju privatizacije Luke Rijeka i ulaganjima u lučku infrastrukturu Linić je naveo da su do sada građani Hrvatske 'svi redom ulagali u terminal i dizalice'.

'Moramo shvatiti da u to treba ulagati privatni kapital, a građani trebaju graditi mirovinski, zdravstveni i socijalni sustav te porezi trebaju ići prema tom dijelu', rekao je Linić.

Potrebno je što više koncesionara i privatnog kapitala u projektima koji sami donose novce pa će se osloboditi dovoljno novca iz državnog proračuna za druge namjene, istaknuo je.

'Ako će i ovakve projekte građani graditi iz svog džepa, zauvijek će ostati siromašni i u velikim dugovima', kazao je Linić.

'Naši nepismeni političari pričaju - nećemo se zaduživati, nećemo privatizirati, a tko će onda to, Sveti duh? Svakako ne', zaključio je ministar Linić.