miletić reagirao

IDS Bozaniću: Suzdrži se političkog navijanja, založi se za radnike Uljanik i 3. maja

21.04.2019 u 17:33

Bionic
Reading

Predsjednik IDS-a Boris Miletić u nedjelju je reagirao na uskrsnu propovijed zagrebačkog nadbiskupa, kardinala Josipa Bozanića, ustvrdivši da je kardinal blagdan Uskrsa 'instrumentalizirao za slanje pristranih političkih poruka', te ga je pozvao da se 'suzdrži od političkog navijanja' i založi za radnike Uljanika i 3. maja.

"Ovim putem želimo iskazati žaljenje što je kardinal Josip Bozanić veliki vjerski blagdan Uskrsa instrumentalizirao za slanje pristranih političkih poruka i ciničnu prozivku naših regija, Istarske i Primorsko-goranske županije, koje, kako kaže, predstavljaju 'najrazvijenije dijelove domovine'.

Umjesto političkog agitiranja, kardinal Bozanić mogao je današnje obraćanje iskoristiti da upozori na nehumanu, bešćutnu i nekršćansku politiku zavlačenja koju ustrajno provodi država prema radnicima Uljanika i 3. maja", naveo je u priopćenju IDS-ov predsjednik Miletić.

"Ovim putem", dodao je Miletić, "apeliramo na crkvene autoritete da se sudrže od političkog navijanja i diskriminacije regije koje im iz njima znanih razloga nisu po volji te da se u duhu Uskrsa aktivno založe za radnike brodogradilišta i doprinesu okončanju njihove višemjesečne patnje". "Isto tako, koristimo ovu priliku da čestitamo Uskrs svim građanima Republike Hrvatske koji slave ovaj blagdan", stoji u priopćenju predsjednika IDS-a.

  • +15
Josip Bozanić predvodio uskrsno euharistijsko slavlje Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL