PROMJENA U NEDJELJU

Idemo do +32, pa osvježenje i pljuskovi

16.06.2016 u 11:13

Bionic
Reading

Do nedjelje vrijeme će biti uglavnom sunčano i vruće uz rijetke poslijepodnevne pljuskove. Potom nam stiže vrlo nestabilno vrijeme uz česte pljuskove, a bit će i malo svježije.

U petak će uglavnom biti djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom i vruće. Atmosfera će i dalje biti relativno nestabilna pa postoji vjerojatnost pojave lokalnih pljuskova, većinom u gorju te na istoku i jugu zemlje. Vjetar će oslabiti. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 17 do 21, a na Jadranu od 21 do 24°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 28 u zapadnim dijelovima zemlje do 32°C u istočnoj Slavoniji, a na Jadranu od 25 do 28°C.

U subotu će veći dio dana prevladavati djelomice sunčano i malo manje vruće vrijeme. Pokojeg kratkotrajnog pljuska može biti uglavnom u gorju i na istoku zemlje. Puhat će slab vjetar. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 11 do 16, a na Jadranu od 17 do 22°C. Najviša dnevna temperatura u cijeloj zemlji kretat će se od 25 do 29°C.

U nedjelju očekujemo jače naoblačenje s kišom i češćim pljuskovima koje će do kraja dana zahvatiti cijelu zemlju. Obilnije oborine moguće su u zapadnim dijelovima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu.

U ponedjeljak će i dalje biti vrlo promjenjivo uz česte pljuskove. Obilnijih oborina bit će u središnjim dijelovima unutrašnjosti i u Gorskom kotaru. Prema kraju dana očekuje se prestanak oborina.

Sredinom tjedna vrijeme će se kratkotrajno stabilizirati pa će prevladavati suho i ponovno vruće.

Od četvrtka pa do kraja tjedna opet će biti nestabilnije uz češće pljuskove, ali će se zadržati vrlo toplo, mjestimice i vruće.