POPUŠTA ŽEGA

I sunca, i bure i pljuskova pa opet lijepo

27.07.2015 u 10:05

Bionic
Reading

Vrijeme u Hrvatskoj do vikenda neće biti potpuno stabilno. Bit će mjestimičnih pljuskova i grmljavine, osobito u četvrtak, a u srijedu se mogu očekivati i jaki udari bure podno Velebita. No ne treba strahovati od dramatičnog nevremena. Za vikend će biti sunčano i toplije, a slično vrijeme moglo bi se produljiti i na sljedeći tjedan

U utorak u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu bit će djelomice, a u Dalmaciji pretežno sunčano. I dalje će biti nestabilno pa je uz mjestimice pojačanu naoblaku ponegdje moguća kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak. Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 15 do 19, a na Jadranu od 22 do 27°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 26 do 31, a na Jadranu od 29 do 33°C.

U srijedu će posvuda biti pretežno sunčano. Jedino će u kontinentalnoj unutrašnjosti ujutro biti male do umjerene naoblake, no oborine se ne očekuju. U unutrašnjosti će puhat slab sjeverac, a na Jadranu slaba i umjerena bura, ujutro podno Velebita povremeno s jakim udarima. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 16 do 20, a na Jadranu od 22 do 27°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 27 do 32, a na Jadranu od 30 do 34°C.

U četvrtak ujutro pretežno sunčano. Sredinom dana sa zapada će postupno stići naoblačenje pa će poslijepodne u središnjoj i gorskoj unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu biti promjenjivo oblačno uz mogućnost za povremenu kišu ili lokalne pljuskove. U Slavoniji i Dalmaciji će do kraja dana biti sunčano. Tijekom dana će zapuhati sjeverac u unutrašnjosti, a bura i sjeverozapadnjak na Jadranu. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 14 do 18, a na Jadranu od 23 do 28°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 26 do 31, a na Jadranu od 29 do 34°C.

U petak ujutro će još mjestimice biti pojačane naoblake uz mogućnost za malo kiše ili poneki pljusak, uglavnom u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu. Od sredine dana oblaka će biti sve manje, a sunca više. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac, a na Jadranu uglavnom umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 13 do 18, a na Jadranu od 22 do 27°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 26 do 30, a na Jadranu od 29 do 34°C.

Tijekom vikenda ponovo će biti pretežno sunčano i toplije. Oborine se ne očekuju. Od petka na dalje izgledno je duže sunčano razdoblje, međutim za sigurniju prognozu treba pričekati još nekoliko dana.

Temperature mora, koje su bile neprimjereno visoke, na sjevernom bi Jadranu nakon bure trebale pasti za nekoliko stupnjeva.