IGRA MILIJUNA

I Koprivničani imaju Mamićev poduzetnički duh

02.10.2012 u 09:07

Bionic
Reading

Slaven Belupo je prije nekoliko dana prodao stopera Igora Bubnjića u Udinese no vrijednost transfera je ostala tajna. Sada je otkrivena i ta najzanimljivija nepoznanica

U Slaven Belupu su ostali tajanstveni po pitanju toga koliko su zaradili prodajom svojeg mladog braniča koji u Serie A odlazi na kraju sezone, ali zato specijalizirani portal Transfermarkt tvrdi kako je taj iznos 1,5 milijuna eura.

Dakle, 'farmaceutima' će pripasti više od 11 milijuna kuna što je drugi najveći transfer u povijesti koprivničkog prvoligaša. Prvo mjesto drži prelazak Mate Jajala u Sienu za 2 milijuna eura (oko 15 milijuna kuna).

Mora se priznati kako je u ova današnja vremena to fenomenalan iznos i dokaz kako poduzetnički duh živi i u još nekim klubovima u MAXtv prvoj ligi, a ne samo u Dinamu u kojem je Zdravko Mamić ostvario rekordne prodaje za hrvatske pojmove.

Inače, Bubnjićev transfer Slaven Belupu je donio sezonu, možda čak i dvije, mirnog života odnosno financijsku stabilnost s kojom se u Hrvatskoj rijetko koji nogometni klub može pohvaliti.