vrijeme

I dalje promjenjivo i hladno - kiša, a u gorju i snijeg

22.04.2024 u 07:25

Bionic
Reading

I u novom tjednu promjenjivo, uz povremenu kišu, u gorju i snijeg, te do petka svježe, mjestimice uz slab mraz, na Jadranu do utorka lokalno jaka bura i jugo.

'U istočnim područjima naše domovine ponedjeljak će početi vedrinom, a tijekom dana slijedi porast naoblake. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u noći i ujutro sjeverozapadni. Temperatura zraka ujutro od 1 do 5 °C, a najviše dnevne vrijednosti bit će između 13 i 15 °C. U središnjoj Hrvatskoj danju podjednako razmjerno svježe kao na istoku, mjestimice i svježije, a najniža jutarnja temperatura između -1 i 2 °C, ponegdje uz mogućnost za mraz.

Nakon većinom vedre noći i jutra danju naoblačenje koje u večernjim te osobito noćnim satima donosi kišu. Puhat će mjestimice umjeren sjeveroistočnjak. Na sjeveroistočni vjetar treba računati i u Gorskoj Hrvatskoj. Na sjevernom pak Jadranu bura, mjestimice s jakim i olujnim udarima, a ponegdje istočnjak i jugo. Bit će promjenjivo pa i pretežno oblačno, poslijepodne i navečer uz mjestimičnu kišu, lokalno vjerojatno i u obliku jačih pljuskova.

U najvišim predjelima Gorskog kotara i Like potkraj dana može padati i snijeg. Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije uglavnom sunčano, uz slabo i umjereno, samo mjestimice i jako jugo. Popodne postupan porast naoblake, samo rijetko u Zagori može biti i ponekog pljuska. Najviša temperatura zraka između 15 i 19 °C. Podjednaka poslijepodnevna temperatura zraka i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će puhati jugo, slabo i umjereno, pri čemu će more biti manje valovito nego na sjevernom dijelu Jadrana. Dan će obilovati sunčanim vremenom, iako mjestimice uz prolazno više oblaka nije isključen pokoji pljusak', prognozira meteorolog Krunoslav Mikec za HRT.

U utorak i srijedu na kopnu umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom, a u najvišim predjelima izgledan je i snijeg.

'U četvrtak više sunčanog vremena, ali nestabilno s lokalnim popodnevnim pljuskovima. Jutra manje hladna nego u ponedjeljak, a dnevna će temperatura na istoku u utorak biti viša od 15 °C. Promjenjivo s povremenom kišom i na Jadranu, uglavnom na prijelazu s utorka na srijedu, a kao i u unutrašnjosti, u četvrtak sunčanije uz mogućnost pljuskova. Nakon bure i juga zapuhat će sjeverozapadnjak pa jugozapadnjak', naveo je Mikec.