BEZ REALNE ŠANSE

I Crnogorac Igor Lukšić se povukao iz utrke za glavnog tajnika UN-a

24.08.2016 u 08:45

Bionic
Reading

Kandidat Crne Gore za glavnog tajnika UN-a Igor Lukšić povukao je svoju kandidaturu, pišu u utorak crnogorski mediji navodeći priopćenje ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Lukšić je, kako se navodi, istaknuo da mu je bilo veliko zadovoljstvo sudjelovati u procesu u kojem je dobio priliku da na transparentan način ponudi konkretne mjere i inovacije za unaprijeđenje operativnosti UN-a.

On je iskazao zadovoljstvo što je platforma koju je predstavio bila zapažena tijekom kampanje i razmatrana s posebnom pažnjom, prenijela je Televizija Crne Gore.

Kandidat za mjesto novog glavnog tajnika UN-a Portugalac Antonio Guterres ima dosad najveću podršku. Odmah iza Guterresa, nalazi se bivši šef srbijanske diplomacije Vuk Jeremić.

Jedina žena među vodećim kandidatima, prema rezultatima drugog kruga glasanja, je argentinska ministrica vanjskih poslova Suzana Malkora.

Igor Lukšić nakon drugog kruga glasovanja nalazio se na začelju s još nekoliko kandidata, Natalijom German iz Moldavije i Slovakom Miroslavom Lajčakom.