BIROKRATI U APARATU

HZZ obustavio dostavu ponuda za radna mjesta

Bionic
Reading

U mjesecu kada su u Hrvatskoj registrirane 333 tisuće nezaposlenih, od čega u Splitsko-dalmatinskoj županiji 45 tisuća, Zavod za zapošljavanje medijima je obustavio dostavu informacija o slobodnim radnim mjestima

Naime, od HZZ-a Split Makraska kronika dobila je obavijest u kojoj stoji da slobodna rad na mjesta oglašena putem HZZ-a moraju biti besplatna svim korisnicima i to prema Zakonu, Konvenciji Međunarodne organizacije rada, EU smjernicama i ostalim aktima, a kako novine nisu besplatne, HZZ je odluku primijenio i na medije.

'S obzirom na to da vi istu uslugu naplaćujete krajnjim potrošačima, moramo prekinuti dosadašnju dostavu oglasa, stoji u priopćenju HZZ-a Split koje je potpisao Ivan Ivandić, administrativni referent. Inače, Ivandić je Kronici i ostalim medijima s područja Županije radnim danom mailom dostavljao ponudu poslova, odnosno popis svih slobodnih radnih mjesta za područje Splitsko-dalmatinske županije.

Da je zabrana slanja ponude poslova od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i to u vrijeme kada u Hrvatskoj vlada najveća nezaposlenost potpuno nepotrebna, mišljenja je i Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava.

'Nalog o obustavi slanja podataka o slobodnim radnim mjestima za mene je obična glupost i nečija nebuloza koja je stigla iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a ko ju sam već prekinuo ovog tjedna. Praksa da se novinama ne dostavljaju podaci o ponudi poslova je obično birokratsko tumačenje direktive HZZ-a', kazao je Mrsić dodavši da će se podaci o slobodnim radnim mjestima medijima ponovno početi dostavljati jer se sve informacije ionako mogu pronaći na web stranici Zavoda za zapošljavanje.