ORGANIZATORI ZAGREB PRIDEA

'Hvala vam, hrabri pederi, lezbe i trandže Splita'

11.06.2011 u 16:53

Bionic
Reading

Marko Jurčić, jedan od organizatora Zagreb Pridea iz centra za LGBT ravnopravnost, rekao nam je da je zbog nasilja otkazani splitski Pride ipak pokazao da je 'dostojanstvo neotuđivo'

'Vi, splitski pederi, lezbe, biseksualne, trans i queer osobe, kada ste uzdignute glave koračali ulicama svoga grada, pokazali ste da je dostojanstvo neotuđivo', rekao je Marko Jurčić koji smatra da su sudionici splitskog Pridea 'svojom ustrajnošću i neustrašivošću danas nepovratno promijenili Split i Hrvatsku'.

'Pokazali ste da se za ljudska prava treba boriti uvijek i svugdje, bez obzira na prepreke i pokušaje zastrašivanja. Danas je izborena pobjeda hrabrosti nad nepravdom, pobjeda ljubavi nad mržnjom, pobjeda slobode nad životom u sjeni.

Poruka svima je: mi, pederi, lezbe, trans, biseksualne, interspolne i queer osobe – gdje god živjeli i odakle god dolazili - borit ćemo za pobjedu unatoč svakom teroru i fašizmu, ma koliko god dug i težak put bio pred nama! I nikada se nećemo predati', stoji u priopćenju organizatora Zagreb Pridea koji se spremaju u povorku zagrebačkog Gay Pridea 18. lipnja koja kreće s Trga žrtava fašizma u 14 sati.