natječaj poduzetnici budućnosti

HUP uručio nagrade srednjoškolcima za projekte digitalnih tenisica i žvakaćih guma za koncentraciju

28.11.2018 u 13:20

Bionic
Reading

U sklopu natječaja Poduzetnici budućnosti, Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) dodijelila je nagrade timovima učenika Ekonomske škole Velika Gorica za projekte u kojima su osmislili 'TAMM digitalne tenisice' i 'Žvak žvak' - žvakaće gume za koncentraciju, priopćeno je u srijedu iz HUP-a

Član HUP-a Marin Trošelj predao je u utorak u Ekonomskoj školi Velika Gorica nagrade od 5 tisuća kuna svakom od dva tima učenika te škole za sudjelovanje u natječaju Poduzetnici budućnosti. Tom je prilikom rekao da je poduzetniku najveća nagrada i priznanje za uloženi trud, osmisliti novi proizvod ili uslugu, navodi se u priopćenju.

'TAMM digitalne tenisice' osmišljene su tako da glasovnim porukama uz pomoć GPS tehnologije pomažu u orijentaciji u prostoru i dolasku na željenu destinaciju. Autorice digitalnih tenisica su učenice, a proizvod je posebno koristan slijepim i slabovidnim osobama, navodi se u priopćenju. U projektu 'Žvak Žvak' drugi je tim osmislio posebne žvakaće gume koje bi sadržavale vitamine i minerale koji doprinose poboljšanju koncentracije, a namijenjene su svima kojima je potrebno razvijati dodatno pamćenje.

Projekti učenika Ekonomske škole Velika Gorica su među petnaest nagrađenih koji su na natječaju dobili novčanu nagradu do 5 tisuća kuna. Nagrađeno je ukupno 25 projekata srednjoškolaca iz cijele Hrvatske, a fond je iznosio 250 tisuća kuna. Na natječaj 'Poduzetnici budućnosti' srednjoškolci su svoje projekte prijavljivali od 5. ožujka 2018. do 15. svibnja 2018., a Hrvatska udruga poslodavaca provodila ga je s predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj.