IZBAČENA IZ PREDSJEDNIŠTVA STRANKE

HSP-ovka s lažnom diplomom kazneno prijavljena

Bernardica Topolnjak-Halapa

Bernardica Topolnjak-Halapa

Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt

Protiv bivše pročelnice Karlovačke županije Bernardice Topolnjak-Halapa, osumnjičene da je krivotvorila diplomu Ekonomskog fakluteta, policija je Općinskome državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu zbog krivotvorenja isprava, ovjeravanja neistinitog sadržaja i prijevare, priopćila je danas karlovačka Policijska uprava

U priopćenju policija ne otkriva identit, nego navodi samo da je riječ o 49-godišnjoj hrvatskoj državljanki koja je time stekla protupravnu imovinsku korist od 400 tisuća kuna. Riječ je o svoti koji je zaradila radeći s lažnom diplomom.

Budući da je Topolnjak-Halapa i predsjednica karlovačke Županijske organizacije HSP-a i članica predsjedništva te stranke, predsjednik HSP-a Danijel Srb, na pitanje Hine o tome slijede li joj sankcije, kratko je odgovorio: 'Topolnjak-Halapa više nije članica Predsjedništva, a ostale ćemo odluke donositi u skladu s procedurom.'

U policijskom priopćenju piše da je kriminalističkom istragom utvrđeno kako da je ona od 1993. do 2001. godine na neutvrđen način nabavila krivotvorenu diplomu o stečenoj stručnoj spremi na temelju koje se 2007. i 2010. godine zaposlila na dva radna mjesta na području Karlovačke županije. Lažnim prikazivanjem činjenica o stručnoj spremi, hrvatska državljanka sebi je pribavila protupravnu imovinsku korist veću od 400 tisuća kuna.

Župan Ivan Vučić nekoliko je puta izjavio da je njegova pročelnica Bernardica Toplnjak-Halapa 3. veljače dobila otkaz jer se Ekonomski fakultet, na temelju čije se diplome Topolnjak-Halapa 2007. godine zaposlila u Toplani, a zatim i u uredu župana, pisano očitovao i priopćio da u njegovoj evidenciji nigdje nije zavedena diploma pod tim imenom i brojem te da ta diploma nije vjerodostojna.

Župan je najavio da će, ovisno o pravnom rješenju, Karlovačka županija 'poduzeti ostale mjere' radi njegova cjelovitog rješavanja tog slučaja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi