KOMPROMISNO RJEŠENJE

HSLS predlaže da cijena vrtića u Zagrebu do tisuću kuna

30.08.2011 u 20:23

Bionic
Reading

HSLS se uključio u trakavicu oko cijene vrtića u Zagrebu i predlaže da ona bude maksimalno tisuću kuna, a razlika bi se, smatraju liberali, pokrila rebalansom proračuna. Liberali drže da se gradonačelnik Milan Bandić i SDP moraju hitno dogovoriti jer su roditelji i djeca predugo njihovi taoci

'Uplatnice su stigle. Nemojte za sada platiti, jer moramo pričekati legalni rasplet ove političke borbe. Mi ne želimo anarhiju, kako SDP predlaže paranje uplatnica. Mora postojati sustav pritiska kojim će se utjecati na ovakav neodrživi politički sraz između gradonačelnika i SDP-a.

Takva 'kick boxing' borba je nas roditelje dovela u poziciju navijača koji to više ne želimo biti. Mora se postići pravni epilog ove situacije, jer Zagreb je već predugo talac političkog prepucavanja gradonačelnika i njegove bivše stranke.

Glavne žrtve tog sramotnog predizbornog igrokaza postala su djeca vrtićkog uzrasta i njihovi roditelji. U normalnim društvima djeca su najveće bogatstvo, u Zagrebu ona su postala pijuni u beskrupuloznoj borbi za političke bodove. Tražimo da se to bolesno stanje hitno prekine!

Predlažemo da Skupština i gradonačelnik smjesta dogovore i normativno provedu kompromisno rješenje prema kojem se cijene vrtića subvencioniraju socijalno ugroženim porodicama na temelju dohodovnog cenzusa.

HSLS
Zagreba smatra da predloženi maksimum s 2000 treba smanjiti na 1000 kuna, a nastalu razliku pokriti rebalansom proračuna.

Ne uspije li se ovakvo pravedno i razumno rješenje donijeti i sprovesti do prvih dana rujna, bit će to sigurni znak da Zagreb treba prijevremene izbore, jer aktualna vlast politikantstvo stavlja ispred interesa svojih građana!', stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik GO HSLS-a Zagreb Velimir Srića