PRISLUŠKUJU NAS SUSJEDI

Hrvatska tajna služba SOA među najaktivnijima u Srbiji

10.07.2014 u 11:35

Bionic
Reading

Hrvatska SOA-a jedna je od najaktivnijih stranih obavještajnih službi na području Srbije, ako je vjerovati pisanju beogradskog Blica

Uz SOA-u Srbijom najviše švrljaju obavještajci ruskog FSB-a i austrijske HNA. Prisutne su i službe drugih zemalja, poput njemačkog BND-a i izraelskog Mosada i, naravno, sveprisutnih CIA-e, NSA-a i MI 6, koje često koriste usluge manjih agencija prijateljskih zemalja, piše Blic.

U Srbiji je, osim FSB-a i HNA, koji se uglavnom bave zaštitom kapitala koji dolazi iz Rusije odnosno Austrije, vrlo aktivna i hrvatska SOA, koja se posebno zanima za stanje u Vojsci Srbije, ali i srpsko tržište hrvatskog kapitala koji tamo dolazi. Mosad se, s druge strane, koncentrirao na djelovanje u BiH, Sandžaku, na Kosovu, u Makedoniji i Albaniji, prije svega zbog toga što tamo djeluju ekstremni islamisti.

Navode i da u Srbiji djeluje crnogorska ANB koja prati kretanje crnogorskih kriminalaca po Srbiji, ali istovremeno prati i sve one za koje sumnja da rade protiv crnogorskog premijera Mila Đukanovića.