UREDNIK DEFENDERA ZA N1

'Hrvatska nabavlja balističke rakete da bi zastrašila Srbiju'

08.01.2016 u 14:24

Bionic
Reading

U temi emisije Novi dan u petak kod Tihomira Ladišića gostovao je urednik časopisa Defender Marko Ćustić koji je govorio o planu Hrvatske da nabavi balističke rakete

'Riječ je o raketnom sustavu koji ispaljuje balističke rakete, dakle radi se o 12 raketa na jednom oklopnom vozilu puta x vozila, i one se ispaljuju i do 120 kilometara, ovisno o modelu. Nose bojeve glave, najčešće imaju kasetno streljivo i namijenjene su za zaustavljanje neprijateljskih prostora', opisao je Ćustić sustav koji Hrvatska planira nabaviti za N1.info.

Objasnio je da je upravo veliki domet ključan i osnovni razlog zašto se Srbija zabrinula jer nema adekvatan odgovor na takvu prijetnju.

Podsjećamo, srbijanski premijer Aleksandar Vučić pozvao je u četvrtak zemlje u regiji da se ne naoružavaju i poručio kako će i Srbija voditi računa o svojoj zaštiti ustvrdivši kako je zamolio Ameriku da Hrvatskoj ne isporučuje oružje.

'Cilj je Hrvatske zastrašivanje Srbije, jer je američki interes da Srbija zna da se mora odlučiti za Zapad. Ovo je samo jedan od koraka koje Amerika čini da Srbiju vuče prema europskim integracijama', smatra Ćustić.