PROSVJED NA TURNJU

Hrvatska ima moralnu obvezu graditi 'Vukelićevu obilaznicu'

06.09.2009 u 18:38

Bionic
Reading

Stotinjak žitelja mjesnih odbora kroz koje prolazi Državna cesta D1 ili joj gravitiraju održalo je danas mirni prosvjed kojim žele potaknuti nastavak i ubrzanje gradnje brze ceste od Karlovca do Vukmanićkog Cerovca

Gradonačelniku Damiru Jeliću predali su peticiju s oko dvije tisuće potpisa koju će on dostaviti Vladi, Ministarstvu prometa i Hrvatskim cestama. Državnu cestu potom su svi zajedno nekoliko puta prešli preko pješačkog prijelaza zaustavljajući tako promet.

'Najveći prirast posljednjih godina u gradu Karlovcu je upravo na području Turnja i područjima koji su naklonjeni Turnju. Sadašnje stanje o kojem ne treba trošiti riječi nego samo zažimiriti i slušati intenzitet prometa je teško i bit će teže nakon izgradnje vrtića i proširenja škole koje je neminovno. Vas molim za strpljenje jer ovo su veliki projekti i bitno je da znate da je Grad apsolutno uz vas jer je nemoguće da ne bude uz svoje mjesne odbore. Poruka čitavoj naciji je da je na ovom mjestu Hrvatska tijekom Domovinskog rata bila najtanja i, ako postoje moralne obveze prema nama Karlovčanima, a posebno vama koji ste ovdje, onda ih treba vratiti djelima, a ne riječima', poručio je gradonačelnik Jelić.

Podsjetimo, riječ je cesti koja bi preko tzv. Vukelićevog mosta obišla prigradske četvrti u kojima živi oko šest tisuća ljudi. Kako smo ranije izvještavali, radovi na 50 milijuna kuna vrijednom mostu su pred završetkom, no ostatak projekta vrijedan dodatnih 300 milijuna još je u povojima, ne zna se ni kada će se graditi, a još manje kada će biti izgrađen, pa most izgleda kao da je spušten iz svemira.

Iako prometni stručnjaci tvrde da je intenzitet prometa ovom dionicom pao i do 40 posto nakon otvorenja autoceste prema jugu, žitelji smatraju da bi se radovi trebali intenzivirati unatoč recesiji.