ZATRAŽENA OČITOVANJA

HRT ni nakon tjedan dana nije riješio slučaj Gojan

23.02.2015 u 10:45

Bionic
Reading

Do kraja tjedna trebao bi se znati rasplet u slučaju Elizabete Gojan i HRT-ovog prijenosa inauguracije predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Hoće li eventualno biti sankcija za Elizabetu Gojan, nemoguće je reći

Od svih koji su na HRT-u imali što reći o prijenosu inauguracije i tome kako je taj posao napravila Elizabeta Gojan zatražena su očitovanja. Svojevrsna interna istraga potrajat će nekoliko dana, a je li Gojan profesionalno obavila posao ili ne, nadređeni bi trebali odlučiti o tome do kraja tjedna.

Podsjetimo, posao vođenja prijenosa inauguracije Kolinde Grabar Kitarović zapao je Elizabetu Gojan, a poslije se digla prava buka u dijelu medija i na samom HRT-u. Hloverka Novak Srzić kazala je da je vođenje emisije i prijenosa bilo potpuno neprofesionalno i da je za cilj imalo omalovažavanje predsjednice. Zbog toga je na HRT-u pokrenula i peticiju koju je potpisalo 60-ak djelatnika.

Novak Srzić tražila je i očitovanje Programskog vijeća o cijelom slučaju, a ono će zasigurno raspravljati o tome kada sjednica bude zakazana.

Nakon pokretanja peticije oglasila se i Gojan, najavivši tužbe protiv Hloverke Novak Srzić i Helene Krmpotić koje su pokrenule peticiju, nekih portala, ali i samog HRT-a, za koji Gojan smatra da je nije dovoljno zaštitio.