ODGOĐEN POVIJESNI SUSRET

Hospitalizirana Netanyahuova supruga, otkazan posjet Ujedinjenim Arapskim Emiratima

11.03.2021 u 12:11

Bionic
Reading

Planirani posjet izraelskog premijera Benjamina Netanyahua Ujedinjenim Arapskim Emiratima u četvrtak je otkazan, izvijetio je izraelski javni radio Kan pozivajući se na izvor uključen u planiranje posjeta.

Ni Izrael ni Ujedinjeni Arapski Emirati nisu službeno potvrdili da se taj posjet trebao dogoditi, niti da se razmatra.

Izraelski mediji su izvijestili o planiranom posjetu u srijedu, rekavši da će se Netanyahu sastati s princom Abu Dabija, šeikom Mohammedom bin Zayed al-Nahyanom. Komentatori su posjet vidjeli kao priliku da Netanyahu ojača svoju poziciju uoči izraelskih izbora 23. ožujka.

To je trebao biti prvi posjet nekog izraelskog čelnika Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati objavili su uspostavu diplomatskih veza u kolovozu nakon posredovanja SAD-a i službeno su zaključili sporazum o svojim odnosima mjesec dana kasnije u potezu koji su mnogi nazvali povijesnim. Izrael je također uspostavio službene odnose s Bahrainom u isto vrijeme.

Ranije u četvrtak, izraelski mediji rekli su da bi se planirani posjet mogao odgoditi ili otkazati zbog zračne rute putovanja ili bolesti Netanyahuove supruge.

Sara Netanyahu, supruga izraelskog premijera, hospitalizirana je s upalom slijepog crijeva, rekao je glasnogovornik obitelji u četvrtak.

62-godišnjakinja mora ostati na liječenju u jeruzalemskoj bolnici Hadassah nekoliko dana, prema riječima glasnogovornika, a suprug je navodno uz nju.