izvješeni transparent

Oglasile se udruge: 'HOS-ovci najoštrije osuđuju nemili događaj na Kustošiji'

13.06.2020 u 12:36

Bionic
Reading

Savez udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga priopćio je kako najoštrije osuđuje gnjusni transparent koji je izvjesila skupina od oko 15-ak mladića tijekom crtanja grafita u Kustošijanskoj ulici u Zagrebu

"HOS-ovci najoštrije osuđuju nemili događaj u Kustošijanskoj ulici u Zagrebu. Početkom agresije na Hrvatsku u gradu Zagrebu formirale su se grupe građana koje su među prvima organizirano pritekle u obranu napadnute domovine Hrvatske. Te postrojbe građana nazvane HOS, bile su sastavljene vrlo heterogeno glede dobi, zanimanja, spola, materijalnog stanja i svega ostalog, tako da su uz učenike, radnike, zanatlije, studente i intelektualce, očeve, sinove i kćeri sudjelovali doslovno svi slojevi našeg društva", navodi se u priopćenju.

Savez posebno naglašava da u Europi, "doduše samo teoretski i deklarativno, rado proklamirana multikonfesionalna vjerska snošljivost, u postrojbama HOS-a bila je prisutna u cijelosti, pa su se pripadnici svih triju vjerskih konfesija, islamske, pravoslavne i katoličke borili zajedno rame uz rame, promičući tako baš tu tolerantnost različitosti".

"HOS-ovci su časno ratovali, poštivajući ženevsku konvenciju i ratno pravo te su humano postupali s ratnim zarobljenicima. Grozimo se nad zločinima prema svima, a posebno prema djeci i ženama. Najoštrije osuđujemo gnjusni transparent koji su izvjesili skupina od oko 15-ak mladića tijekom crtanja grafita u Kustošijanskoj ulici u Zagrebu", stoji u priopćenju u kojem se osuđuje taj čin .

Zagrebačka policija privela je jučer četiri osobe koje povezuje s izvješavanjem transparenta s natpisom kojim se vrijeđa i poziva na etničko nasilje nad srpskim ženama i djecom.

Na fotografiji objavljenoj na društvenim mrežama nalazi se nekoliko Dinamovih navijača koji drže natpis "J..at ćemo srpske žene i djecu", uz slovo 'U' koje je pretvoreno u ustaški simbol.

Uz to, mladići koji su stajali na zidiću na kojem piše 'Dinamo svetinja' izvjesili su i zastave HOS-a.