ništa od kazne

Horvatinčić po peti put traži odgodu zatvora i to do kraja godine: 'Zdravlje mu se znatno pogoršalo'

29.06.2021 u 12:15

Bionic
Reading

Tomislav Horvatinčić, koji je početkom prosinca 2019. pravomoćno osuđen na 4 godine i 10 mjeseci zatvora zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je u kolovozu 2011. godine poginuo talijanski bračni par Salpietro, zatražio je još jednu odgodu (petu po redu) izvršenja zatvorske kazne od šest mjeseci, do 31. prosinca ove godine.

Odvjetnik Velimir Došen, koji zastupa Horvatinčića u postupku izvršenja kazne, potvrdio je Jutarnjem listu da je zagrebačkom Županijskom sudu predao još jednu molbu svog branjenika za odgodom odlaska u zatvor.

Horvatinčić je već u nekoliko navrata odgađao odlazak u zatvor, a sve zbog lošeg zdravstvenog stanja, odnosno teških bolesti. U četvrtak se trebao javiti u Centar za dijagnostiku zatvora u Remetincu.

Horvatinčić je 25. veljače ove godine operiran u bolnici u Beču gdje mu je zamijenjena endoproteza, određena mu je terapija, a u rujnu bi se morao javiti na kontrolu u bečku bolnicu. Horvatinčić je 16. lipnja bio na kontroli u Beču gdje je ustanovljeno da i dalje otežano hoda sa štakama. Poliklinika "Peharec", gdje je i dosad obavljao fizikalnu terapiju, preporučila mu je nastavak terapije do kraja kolovoza, a kontrolu krajem rujna ove godine.

U molbi za odgodu izvršenja zatvorske kazne do kraja godine Horvatinčić navodi da mu se zdravlje znatno pogoršalo i da mu je nužno daljnje liječenje u specijaliziranim zdravstvenim ustanovama.