NA POMOLU KOMPROMIS

Horvatinčić odustaje od rampe u Varšavskoj

Bionic
Reading

Prosvjedi u Varšavskoj očito su primorali Tomu Horvatinčića da razmisli o drugom rješenju za svoju garažu na Cvjetnom trgu. Predsjednik Uprave Hoto grupe na svoj se zahtjev danas sastao s predstavnicima Gradske skupštine. Neslužbeno se doznaje da je postignut kompromis prema kojemu će Horvatinčić odustati od bušenja Varšavske i smanjiti podzemnu garažu za tri četvrtine

U službenom priopćenju Hoto grupe stoji samo kako su na sastanku 'razmatrane mogućnosti iznalaženja zakonom dozvoljenih rješenja u svrhu realizacije projekta 'Cvjetni', posebice u svjetlu novonastalih događanja u Varšavskoj ulici i svih posljedica koje se mogu pojaviti.


Hoto grupa uvjerena je u uspjeh pronalaženja konačnog rješenja postojeće situacije na zadovoljstvo svih, a posebno na zadovoljstvo građana grada Zagreba'. Iz ovog se dopisa može izvući samo jedan zaključak: ulazno-izlazna rampa za Horvatinčićevu garažu nije ipak jedina opcija.

Horvatinčić je u Skupštinu stigao u 11 sati u pratnji Željka Bekine pravnog savjetnika Hoto grupe. Sastao se s predsjednikom Skupštine Borisom Špremom, potpredsjednicima Moranom Paliković Gruden i Josipom Kregarom te Mirelom Holy, članicom Odbora za prostorno uređenje i Odbora za zaštitu okoliša Gradske skupštine.

Prema pisanju portala zagrebancija.com, Horvatinčuić je na sastanku spominjao svašta, od prijetnji do novca koji je uložio u projekt.
'Što bi bilo kada bi prosvjede protiv blokade radova imala Hrvatska udruga poslodavaca', upitao ih je Horvatinčić na tom sastanku i dodao kako bi se na ulici moglo naći čak 200 kamiona. Objasnio je kako je u 'Cvjetni' uložio svojih 19 milijuna eura, a da je digao kredit od 30 milijuna eura te da mu prijeti financijski kolaps.

Skupštinari su mu poručili da vrijeme ne radi za njega.'Horvatinčić nam je priznao kako misli dolje izgraditi 406 parkirnih mjesta, od čega 106 za stanare. Ostalih 300 očito bi se naplaćivalo. Mi smo mu rekli da priznajemo ovih 106, ali da ne izgrađuje 300, jer za njih nema potrebe. Također smo mu poručili da odustane od rampe i razmisli o liftu na Varšavskoj 6 koji bi spuštao automobile u garažu', ispričao je jedan od sudionika sastanka koji smatra da se Horvatinčić spreman dogovoriti oko rješenja problema.