IZ ŽUPE U ŠKOLSKE KLUPE

'Homoseksualci su bolesni ljudi'

Bionic
Reading

Vjeroučiteljica zagrebačke osnovne škole Bartola Kašića Jelena Čorić – Mudrovčić na satu vjeronauka učenike osmog razreda podučavala je da je homoseksualnost bolest - izvijestili su zgroženi roditelji novinare Slobodne Dalmacije

'Moja kći ne pohađa vjeronauk, ali je bila prisiljena ostati na tome satu jer nije imala kamo. Vjeroučiteljica je djeci koja ne pohađaju taj predmet sama dopustila da ostanu i rješavaju zadaće ili crtaju', prepričava majka koja je željela ostati anonimna.

Kaznena prijava

Sandra Juras iz Udruge 'Kontra' njavila je podnošenje kaznene prijaveprotiv vjeroučiteljice, a Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sportapozvalo je roditelje da svoje primjedbe čim prije upute Upravi zainspekcijske poslove Ministarstva kako bi što prije mogli izaći nateren.

Ističe da je ona po vjeroispovijesti katolkinja, koja dijete odgaja tako da uvažava razlike među ljudima, a za vjeronauk kaže da mu mjesto nije u školi već u župama.

Na pokušaj da se dođe do vjeroučiteljice ravnatelj je samo rekao; Nemojte uznemiravati gospođu bez potrebe', a na upit je li obaviješten o tome da je više učenika potvrdilo kako je vjeroučiteljica rekla da je homoseksualnost bolest, odgovorio je:

'Ona nije rekla ništa što ne stoji u programu i planu, a sigurno nije tako rekla. Ako tamo piše da se među nastrane pojave može svrstati homoseksualnost, onda to nije njena pogreška', zaključio je ravnatelj.

No, gdje to točno piše, nismo saznali jer je naglo prekinuo razgovor.