IVAN CVRTILA

Homofob dobio osam mjeseci zatvora i psihijatrijsko liječenje

16.11.2012 u 16:22

Bionic
Reading

Homofob Ivan Cvrtila (26), koji je 22. lipnja na zagrebačkoj Trešnjevci izudarao dvije djevojke jer su se ljubile, na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu nepravomoćno je osuđen na osam mjeseci zatvora, javlja Jutarnji list

Sudac Milenko Djaković izrekao mu je i obvezno psihijatrijsko liječenje obzirom da je tijekom postupka utvrđeno da Cvrtila ima psihičkih poteškoća, javlja Jutarnji list

Mladić je na početku suđenja sve priznao, ali je tvrdio da je bio neuračunljiv zbog količine alkohola i opijata koje je te večeri konzumirao. Njegov je branitelj sudu dostavio i medicinsku dokumentaciju iz koje je bilo vidljivo da se već liječio u psihijatrijskim ustanovama.

'Bio sam iziritiran, no priznajem da sam djelomično kriv. Nisam ih trebao udariti. Zbog toga mi je žao', priznao je Cvrtila na prvoj raspravi. Iako je govorio kako se ne sjeća mnogih detalja premlaćivanja, u obrani je dosta detaljno opisalo kako je došlo do toga na napadne dvije mlade zaljubljene djevojke.

'Išao sam kući i vidio dvije djevojke kako se ljube na Glavnom kolodvoru. Nikad prije nisam vidio ljude istog spola kako se ljube, pa sam bi iznenađen. Prišao sam ih i upitao: Cure, što to radite? Jedna od djevojaka, strankinja, opsovala mi je na engleskom i nastavila me vrijeđati. Ne znam što mi je govorila, jer ne znam taj jezik pa nisam razumio, ali sam dobro razumio kad je rekla 'fuck off'. Otišao sam od njih, ali sam želio da porazgovaramo i da mi objasne zašto su se ljubile na ulici. Zato sam ih slijedio na Trešnjevku, da popričamo, ali me strankinja napala čim sam izašao iz busa i pobjesnio sam. Udario sam ih nekoliko puta po glavi, šakom i otvorenim dlanom, priznajem. Nikoga ne mrzim, nisam ja osoba kakvom me se predstavlja', pravdao se pred sucem Cvrtila.