ŠTETAN ZAKUP ZAGREBTOWERA

Holy diže kaznenu prijavu protiv Zmajlovića i ekipe

22.04.2015 u 10:54

Bionic
Reading

ORaH Mirele Holy podnijet će kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba koje su kumovale, kako kažu, nepovoljnom ugovoru o najmu ureda u Zagrebtoweru za potrebe Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Fonda za zaštitu okoliša i Agencije za zaštitu okoliša

O kaznenoj prijavi protiv odgovornih osoba u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom zbog sklapanja nepovoljnog ugovora o najmu s tvrtkom Europolis Zagrebtower d.o.o. ., Holy će progovoriti sutra u podne na konferenciji za medije.

Kaznenu će prijavu također obrazložiti predsjednica ORaH-a Mirela Holy.


Podsjetimo, zakup Zagrebtowera ponovno je došao u fokus javnosti nakon što je prije nekoliko dana tada još ravnatelj Agencije za zaštitu okoliša Neven Voća odbio preseljenje u novi prostor. Zbog toga je Voća najavio svoju ostavku, no ministar Zmajlović ga je preduhitrio i otpustio ga.

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode tvrdi kako ugovor o najmu prostora u Zagrebtoweru koji je sklopljen s tvrtkom Europolis d.o.o. nije tajan te kako se na uvid fizički može dobiti u Ministarstvu.

'Zbog interesa javnosti za sadržaj Ugovora o najmu Ministarstva zaštite okoliša i prirode i najmodavca i tvrdnji da se radi o 'tajnom ugovoru', ističem da je uvid u kompletan ugovor moguć od sklapanja ugovora u srpnju 2014. u svakom trenutku, po zahtjevu za pristup i u skladu s pravilima za pristup informacijama. Zahtjev se dostavlja Službeniku za informiranje, a uvid u ugovor može se dobiti u Ministarstvu svaki dan od 8:30 - 16:30', kaže u priopćenju glasnogovornica ministra Mihaela Zmajlovića Dijana Sušac.