POPUŠTANJE OGRANIČENJA

Hoće li ovako i kod nas? Slovenci od ponedjeljka mogu u teretane i na bazene, ali pazite po kojim pravilima

03.01.2021 u 21:33

Bionic
Reading

Nakon što je proteklih tjedana u jednoj prostoriji teretana i fitness centara mogla vježbati samo jedna osoba ili obitelj, slovenska je vlada ublažila stroga ograničenja uvedena zbog epidemije koronavirusa. Od sada u istoj prostoriji može vježbati više osoba, no ako je osigurano 50 četvornih metara prostora po osobi

Kako je za tamošnju državnu TV rekla direktorica slovenske Uprave za sport, Mojca Doupona, ista pravila vrijede i za bazene, koji moraju osigurati 50 četvornih metara po osobi i 'razumnu udaljenost'.

Inače, u Sloveniji su otvorena i skijališta, no kako bi ih koristili građani moraju imati brzi test ne stariji od 24 sata koji dokazuje da su negativni na koronavirus.

Upitana zašto takve testove ne moraju imati i korisnici teretana i fitness centara, Doupona prebacuje odgovornost na Ministarstvo infrastrukture koje upravlja infrastrukturom skijališta.

U Sloveniji su, inače, kao i u Hrvatskoj, do daljnjeg zabranjeni treninzi u skupinama, izuzev profesionalnih sportaša viših kategorija.

  • +8
Koronavirus u Sloveniji Izvor: EPA / Autor: IGOR KUPLJENIK