zasluge ima, ali...

Hoće li Milanovića pozvati na otvorenje Pelješkog mosta? Butković: 'Vidjet ćemo još'

27.04.2022 u 21:29

Bionic
Reading

O rekonstrukciji Vlade, to jest o novim, starim ministrima, ali i odnosu s predsjednikom reporter Mislav Bago u Dnevniku Nove TV razgovarao je s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem

Sva nagađanja oko rekonstrukcije Vlade, danas su i potvrđena. Iz Vlade izlaze ministri Josip Aladrović i Tomislav Ćorić te potpredsjednik Boris Milošević. Zamijenit će ih Marin Piletić i Davor Filipović, a potpredsjednicom će postati Anja Šimpraga. Za svoje kolege na odlasku Butković ima samo riječi hvale.

"Red je bio zahvaliti se ljudima koji su odradili veliki posao u Vladi", rekao je za Dnevnik Nove TV. Dodao je i da novi kolege imaju "dobre životopise i dugo su u politici".

"Bitno je da ste obrazovani, stručni i da ste bili u politici. Zaleđe nije bitno, bitna je baza", objasnio je.

Dotaknuo se i odnosa s predsjednikom Zoranom Milanovićem. "Radi se o situaciji koja još nije viđena u Hrvatskoj. Kad vas netko naziva bandom, Udbom, kad vam netko dira roditelje.. Budimo ljudi, ništa drugo. On je izdvojio mene i Anušića, ne znam, i Celjaka pokušavajući unijeti razdor u HDZ. Mi smo jedinstveni", komentirao je.

Da ga Milanović pozove na Pantovčak, kazao je, razmislio bi bi li otišao. "Vjerojatno se ne bih odazvao", kratko je rekao.

Na ljeto predviđeno je otvorenje Pelješkog mosta.

"Završimo Pelješki most. Nismo razgovarali o tome hoćemo li ga pozvati. Razgovarali smo o tome da ćemo pozvati sve one koji su zaslužni za realizaciju. Nije dobro da se nameće teza da ćemo blokirati institucije, rad države. Nismo još raspravili tko će biti na otvaranju. I njegova Vlada ima zasluge. Vidjet ćemo još hoće li biti pozvan", rekao je Butković.

  • +20
Otkrivanje Spomenika žrtvama Holokausta i ustaškog režima Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CFROPIX

Cijeli razgovor pogledajte ovdje.