RADIMIR ČAČIĆ NAJAVIO

HNS zbog Pavićeve 'prljave klevete' tuži Vladu?

28.02.2011 u 12:31

Bionic
Reading

'Ukoliko se Vlada ne ogradi od vlastitih izjava i ne ukaže na to tko je financijski potpomogao nasilje na ulicama te ostavi HNS u općem terminu 'oporba', morat ćemo reagirati sudskom tužbom', kazao je predsjednik HNS-a Radimir Čačić

Prvi čovjek 'narodnjaka' na taj je način zapravo odgovorio na subotnju izjavu glasnogovornika Vlade Mladena Pavića koji je za medije izjavio da 'Banski dvori raspolažu informacijama da su prosvjede u Zagrebu, koji su eskalirali u nerede, financirale oporbene stranke'.

Također je dodao da je Pavićeva izjava je 'prljava kleveta' i da je policija rekla da je riječ o kleveti.

U HNS-u smatraju da je nulta točka svakog rješenja - izbori odmah. Dodaju da je stvarno uporište za sve prosvjede posljednjih dana 'HDZ-ova politika i njihovi rezultati u 20 godina, a posebno u zadnjih sedam'.

Čačić smatra da je Vlada Jadranke Kosor moralni krah doživjela u slučaju branitelja Tihomira Purde.

'Njegov slučaj bio je okidač za prosvjede branitelja, ali i krajnje desnice. Poruke koje su poslane s nekih od tih skupova odašiljane su i 2001. godine i omogućile su da ova vlast dođe u mogućnost da sustavno uništava zemlju sedam godina.

Znamo da ogromna većina građana i branitelja ne traži rješenja u prosvjedima. Rješenje je samo u legalnim izborima, i to što prije. Svi koji neredima žele riješiti situaciju, ne žele dobro ovoj zemlji', zaključio je Čačić.