SLUČAJ PURDA

HNS: Treba nam razmjena podataka o tjeralicama

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 12.01.2011 17:38
  • Objavljeno 12.01.2011 u 16:18
Mladen Bajić 5

Mladen Bajić 5

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

U vezi sa slučajem uhićenja hrvatskog branitelja Tihomira Purde, kao i drugim slučajevima u kojima se raspisuju tjeralice, Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati želi istaknuti da Hrvatska, Srbija i Bosna i Hercegovina trebaju razmijeniti podatke o ljudima koji su na popisima traženih

Kako bi se ovakve situacije u budućnosti izbjegle, HNS predlaže da bi u sklopu razmjene podataka tri zemlje trebale potpisati sporazum da države na čijem se teritoriju osobe nalaze pokrenu istrage, a da ostale potpisnice sporazuma prihvaćaju rezultate tih istraga i odluke pravosudnih tijela. U vidu poboljšavanja međusobnih odnosa triju država, ovaj slučaj dobar je povod da se takav sporazum inicira i formulira.

Nered koji sada vlada, a čiji sastavni dio je i tajenje raznih popisa, rezultira nemogućnošću vođenja normalnih života za mnogobrojne ljude u Hrvatskoj i susjednim zemljama, zaključili su narodnjaci. Podsjetili su da je objava Registra branitelja sastavni dio uvođenja reda u cjelokupni sustav, a može, istaknuli su, služiti samo na ponos onima koji su stvarno branili svoju zemlju u ratu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi